Lenovo ThinkCentre M50e Quick Reference Manual

Lenovo Computer Accessories, Desktop ThinkCentre M50e Quick reference manual Free PDF Download on Guides-Base.com

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop PDF Quick reference manual

  • Model: ThinkCentre M50e
  • Brand: Lenovo
  • Type: Quick reference manual
  • Category: Computer Accessories, Desktop
  • File Size:
  • No. of pages: 92
Download Lenovo ThinkCentre M50e PDF Manual

Also for Lenovo ThinkCentre M50e:

Lenovo ThinkCentre M50e Summary of Contents:

Page view Summary of Page's Content
1 Page 1 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual ThinkCentre ™ Gyorstájékoztató Belső - Fontos biztonsági tájékoztató - Jótállási és egyéb figyelmeztetések - A számítógép beállítása - Szoftver-helyreállítás - Hibaelhárítás és diagnosztika - IBM segítség és szerviz - IBM Lotus szoftver ajánlat 򔻐򗗠򙳰 (...)

2 Page 2 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual (...)

3 Page 3 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual ThinkCentre ™ Gyorstájékoztató 򔻐򗗠򙳰 (...)

4 Page 4 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual Megjegyzés Mielőtt az információt és az azzal kapcsolatban lévő terméket használná, mindenképpen olvassa el a következőt: v “Fontos biztonsági tájékoztató” oldalszám: v v B. függelék, “Korlátozott jótállási nyilatkozat Z125-4753-07 11/2002”, oldalszám: 39 v C. függelék, “Figyelmeztetések”, oldalszám: 63 Első kiadá (...)

5 Page 5 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual Tartalom Fontos biztonsági tájékoztató . . . . . . . . . . . . . . . .v Azonnali beavatkozást igénylő helyzetek . . . . . . . . . . . . . .v Általános biztonsági irányelvek . . . . . . . . . . . . . . . . .vi További biztonsági tájékoztatás . . . . . . . . . . . . . . . (...)

6 Page 6 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual Információkérés . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .29 Segítség és javítás kérése . . . . . . . . . . . . . . . . . . .29 További szolgáltatások vásárlása . . . . . . . . . . . . . . . .32 A. függelék IBM Lotus szoftverajánlat . . . . . . . . . . . . (...)

7 Page 7 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual Fontos biztonsági tájékoztató Ez a tájékoztató segíti Önt, hogy IBM ® személyi számítógépét biztonságosan használja. Tartsa be, és őrizze meg az IBM számítógépével szállított összes tájékoztatást! A jelen dokumentumban foglalt tájékoztatás nem módosítja sem az Ön vásárlási szerződésének, sem az IBM korlátozott j (...)

8 Page 8 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual kérdezze meg, hogy miként lehet a termék biztonságos állapotáról meggyőződni, vagy szükség esetén megjavíttatni! Az Önhöz legközelebb eső IBM támogatási központ telefonszámát a későbbi “Segítség és szerviz” szakaszban találja meg. Abban a valószínűtlen esetben, ha a következőkben fölsorolt körülmények bármelyikét é (...)

9 Page 9 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e előtt mindig ellenőrizze, hogy a táplálás ki van-e kapcsolva, és a termék összes tápkábele ki van-e húzva! Ha bármilyen kérdése van, vagy bármiben bizonytalan, lépjen kapcsolatba az IBM támogatási központtal. Tápvezetékek és tápátalakítók Kizárólag a termék gyártója által szállított tápkábeleket és tápátalakítókat (...)

10 Page 10 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual Ne görbítse meg, és ne módosítsa a dugós csatlakozót! Ha a dugós csatlakozó sérült, lépjen kapcsolatba a gyártójával, és szerezzen be egy hibátlan példányt. Egyes termékeket háromágú dugós csatlakozóval látnak el. Ez a csatlakozó dugasz csak földelt dugaszolóaljzatba illik. Ez a kialakítás a biztonságot szolgálja. N (...)

11 Page 11 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual Hőtermelés és termékszellőzés A bekapcsolt számítógépek és a töltődő akkumulátorok hőt termelnek. A kis méretű, hordozható személyi számítógépek éppen méreteik miatt viszonylag nagymennyiségű hőt termelnek. Mindig tartsa be a következő óvintézkedéseket: v Működés vagy akkumulátortöltés közben, ne tartsa hosszabb ideig (...)

12 Page 12 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual v A termékhez csatlakozó valamennyi berendezést megfelelően vezetékezett csatlakozóba illessze. v Lehetőség szerint a jelkábelek csatlakoztatását és a csatlakoztatás bontását egy kézzel végezze. v Semmilyen berendezést ne kapcsoljon be, ha tüzet, vizet vagy szerkezeti károsodást tapasztal. v Húzza ki a csatlakoztatott tápveze (...)

13 Page 13 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual v Lorsque vous installez, que vous déplacez, ou que vous manipulez le présent produit ou des périphériques qui lui sont raccordés, reportez-vous aux instructions ci-dessous pour connecter et déconnecter les différents cordons. Connexion: 1. Mettez les unités hors tension. 2. Commencez par brancher tous les cordons sur les unité (...)

14 Page 14 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual Biztonsági tájékoztató a modemhez A tűzveszély, áramütés vagy sérülés veszélye csökkentésének érdekében a telefonberendezés használatakor mindig kövesse az alapvető biztonsági előírásokat, mint pl.: v Soha ne telepítsen telefonvezetéket zivatar idején. v Soha ne telepítsen telefondugót nedves helyeken, kivéve, ha a dugó (...)

15 Page 15 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual Amikor a CD-ROM vagy DVD-ROM meghajtót telepíti, figyeljen az alábbi kezelési szabályokra. FIGYELMEZTETÉS: A kezelő- vagy beállítószervek kezelése vagy az előírástól eltérő használatuk veszélyes sugárzást okozhat. A CD-ROM vagy DVD-ROM meghajtó burkolatának eltávolítása a lézersugárzás veszélyét okozhatja. A CD-ROM vagy DVD-RO (...)

16 Page 16 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual DANGER Rayonnement laser lorsque le carter est ouvert. Évitez toute exposition directe des yeux au rayon laser. Évitez de regarder fixement le faisceau ou de l’observer à l’aide d’instruments optiques. xiv Gyorstájékoztató (...)

17 Page 17 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e További segítség Ez a Gyorstájékoztató az IBM ® számítógép telepítésével és az operációs rendszer elindításával kapcsolatban nyújt információkat. Ez a kiadvány alapvető hibaelhárítási információkat, szoftver-helyreállítási eljárásokat, segítségkéréssel és szolgáltatásokkal kapcsolatos, valamint jótállási információkat is tart (...)

18 Page 18 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e xvi Gyorstájékoztató (...)

19 Page 19 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e 1. fejezet A munkaterület elrendezése Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki számítógépéből, a végzendő munkának megfelelően rendezze a berendezéseket, és használja ki a munkaterületet. Az Ön kényelme az egyik legfontosabb, azonban a fényforrások, a szellőzés és az elektromos csatlakozók elhelyezkedése is befoly (...)

20 Page 20 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual származó reflexiók is zavaróak lehetnek a monitor képernyőjén. Helyezze a monitort lehetőség szerint az ablakokra és egyéb fényforrásokra merőlegesen. Szükség esetén csökkentse a mennyezeti világítást annak kikapcsolásával vagy a fényforrások kisebb teljesítményűre cserélésével. Amennyiben ablak közelében helyezi el a monitort, (...)

21 Page 21 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual 2. fejezet A számítógép beállítása Megjegyzés: Előfordulhat, hogy számítógépe nem rendelkezik az ebben a fejezetben szereplő összes csatlakozóval. Számítógépe beállításakor az alábbi információkat használja. Keresse meg számítógépe hátlapján a kis csatlakozó-emblémákat. Amennyiben számítógépe kábelei és a csatlakozópanel (...)

22 Page 22 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual Megjegyzés: Ha számítógépén két monitorcsatlakozó található, mindenképpen a gyorsított grafikus porton (AGP) lévő kártyába illessze a monitort. v Ha digitális videoillesztős (DVI) monitorja van, akkor csatlakoztassa az ábrának megfelelően. Megjegyzés: A számítógépben olyan illesztőkártyának kell lennie, amely támogatja a D (...)

23 Page 23 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual 6. Amennyiben audioeszközökkel rendelkezik, azokat az alábbi utasításoknak megfelelő módon csatlakoztassa. A hangszórókkal kapcsolatban további tájékoztatást itt 7 és itt 8 talál. 1 Audio line-in bemenet Ez a csatlakozó fogadja az audiojeleket a külső audioeszközöktől, mint pl. egy sztereó készülék. 2 Audio line (...)

24 Page 24 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual 9. Csatlakoztassa a többi rendelkezésre álló eszközt. Előfordulhat, hogy számítógépe nem rendelkezik az összes itt látható csatlakozóval. 1 3 9 4 1 3 9 4 1 USB Ehhez a csatlakozóhoz illesztheti a többcélú soros sínnel (USB) rendelkező eszközöket, például egeret, lapolvasót, nyomtatót vagy digitális személyi asszisztenst ( (...)

25 Page 25 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual Megjegyzés: A csatlakozókkal kapcsolatos további információkért lásd az Access IBM lehetőséget a számítógép asztalán. A számítógép bekapcsolása Először a monitort, és a többi külső eszközt kapcsolja be, csak azután kapcsolja be a számítógépet. A bekapcsolási önteszt (POST) befejezését követően bezáródik az IBM embl (...)

26 Page 26 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual Enhanced Diagnostics eszköz használata, ha a termék-helyreállítási program elérhetetlenné válik. Lásd: “Egy IBM Enhanced Diagnostics lemez létrehozása” oldalszám: 24. v Jegyezze fel számítógépe fajtáját, típusát és sorozatszámát. Ha szervizt vagy technikai támogatást kér, valószínűleg megkérdezik Öntől ezeket az informáci (...)

27 Page 27 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e 2. Nyomja le, és tartsa lenyomva az F1 billentyűt, majd kapcsolja be a számítógépet. Akkor engedje föl az F1 billentyűt, amikor sorozatos sípolást hall. Megjegyzés: Ha be volt állítva adminisztrátori jelszó, akkor az IBM Setup Utility menü nem jelenik meg, amíg a jelszót be nem írja. Az IBM Setup Utility használatá (...)

28 Page 28 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual Számítógépe fajtája, típusa és sorozatszáma fel vannak tüntetve a számítógépen. Az információk feljegyzéséhez használja az alábbi táblázatot. A termék neve ______________________________________________ A számítógép fajtája és típusa ______________________________________________ Sorozatszám (S/N) ______________________________________________ A (...)

29 Page 29 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e 3. fejezet Szoftver-helyreállítás Az IBM Mentés és helyreállítás (Rescue and Recovery) a Gyors visszaállítás (Rapid Restore)programmal együtt - a továbbiakban Mentés és helyreállítás (Rescue and Recovery) - majdnem minden esetben lehetővé teszi a helyreállítást. Az IBM Mentés és helyreállítás program egyes részeit egyébWindo (...)

30 Page 30 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual A termékhelyreállító lemezeket a következőképpen hozhatja létre: 1. Kattintson a Windows munkaasztalon a Start nyomógombra, majd a Programok (Programs) sorra (ha Windows XP-t használ, kattintson a Minden program (All Programs) sorra), majd az Access IBM elemre, végül a Create Product Recovery discs sorra. 2. Kövesse a képernyőn (...)

31 Page 31 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual v Írható CD-n vagy DVD-n (ehhez a számítógépnek rendelkeznie kell CD vagy DVD íróval). Miután elkészítette a merevlemez biztonsági mentését, visszaállíthatja a merevlemez teljes tartalmát, vagy egyes kiválasztott állományokét. Biztonsági mentést a következőképpen készíthet: 1. Kattintson a Windows munkaasztalon a Start nyomóg (...)

32 Page 32 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual v Állományok mentése a merevlemezről vagy egy biztonsági másolatból: Az IBM Mentés és helyreállítás (Rescue and Recovery) munkaterület segítségével állományokat kereshet a merevlemezén, és átírhatja őket egy hálózati lemezegységre vagy más írható adathordozóra, például USB merevlemezre vagy hajlékonylemezre. Erre akkor is (...)

33 Page 33 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual v Ha állományokat akar menteni a merevlemezéről vagy egy biztonsági másolatból, kattintson az Állományok mentése (Rescue files) elemre, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. v Ha egy Gyors visszaállítás (Rapid Restore Ultra) biztonsági másolatból akarja visszaállítani a merevlemezét, kattintson a Visszaállítás biz (...)

34 Page 34 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual Helyreállítás után Megjegyzés: 1. Miután a merevlemezen visszaállította az eredeti gyári tartalmat, lehet, hogy bizonyos eszközvezérlőket újra kell telepítenie. Lásd “Eszköz-illesztőprogramok helyreállítása vagy telepítése” oldalszám: 18. 2. Egyes számítógépek előre telepített Microsoft Office vagy Microsoft Works szoftverrel (...)

35 Page 35 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual Mentési adathordozó létrehozása és használata A mentési adathordozó lehetővé teszi, hogy a Mentés és helyreállítás (Rescue and Recovery) programot CD-ről, DVD-ről vagy külsőleg csatlakoztatott USB merevlemez-meghajtóról indítsa el. A mentési adathordozó különösen akkor fontos, ha az Enter vagy F11 billentyűkkel nem éri el a (...)

36 Page 36 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual 1. Állítsa le az operációs rendszert, és kapcsolja ki a számítógépet! 2. Tegye be a Recovery Repair lemezt az A lemezegységbe! 3. Kapcsolja be a számítógépet, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat! Ha a javítási művelet hiba nélkül befejeződik, a számítógép indításakor ismét használni tudja az Enter (...)

37 Page 37 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e v Ha az eszköz almappájában van .inf kiterjesztésű fájl, akkor használhatja a Hardver hozzáadása lehetőséget (a Windows vezérlőpultjában található) az eszköz-illesztőprogram újratelepítéséhez. Nem minden eszköz-illesztőprogram telepíthető újra ezzel a programmal. Ha a Hardver hozzáadása program kéri a telepíteni kívánt eszkö (...)

38 Page 38 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual 20 Gyorstájékoztató (...)

39 Page 39 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual 4. fejezet Hibaelhárítás és diagnosztika Ez a fejezet néhány alapvető hibaelhárítási és diagnosztikai eszközt mutat be. Ha számítógépe hibája nem szerepel itt, használja az Access IBM opciót a részletesebb hibaelhárítási információkért. Alapvető hibák elhárítása Tünet Művelet A számítógép nem indul el a tápfeszülts (...)

40 Page 40 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual Tünet Művelet A billentyűzet nem működik. A számítógép nem reagál a billentyűzetre. Ellenőrizze a következőket: v Be van-e kapcsolva a számítógép és a monitor, és a fényerő, valamint kontraszt megfelelően van-e beállítva. v A billentyűzet szilárdan csatlakoztatva van-e a számítógép billentyűzetcsatlakozójába. v A (...)

41 Page 41 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e LED diagnosztika Egyes számítógéptípusokban a hátoldalon elhelyezett tápegységen két világító dióda van. A számítógép előlapján elhelyezett tápkapcsológomb világító diódája és a számítógép hátoldalán elhelyezett tápegység két világító diódája segítségére lesz a tápegység és az alaplap működőképességének ellenőrz (...)

42 Page 42 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual Az IBM Enhanced Diagnostics futtatása a Product Recovery programból A diagnosztikai programot a következő lépésekben futtathatja a Product Recovery programból: 1. Állítsa le az operációs rendszert, és kapcsolja ki a számítógépet. 2. A számítógép bekapcsolásakor figyelje a képernyőn megjelenő üzeneteket. Amikor megjelenik a (...)

43 Page 43 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual 5. A program befejezésekor távolítsa el a hajlékonylemezt vagy a CD-t a megfelelő meghajtóból. 6. Kapcsolja ki vagy indítsa újra a számítógépet. Hibakódok Az alábbi táblázat a néhány leggyakrabban előforduló hibakódot tartalmazza, amelyek a számítógép indításakor, az önteszt (POST) jelenhetnek meg. v Jegyezze fel a (...)

44 Page 44 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual Kód Leírás Művelet 210 vagy 211 Billentyűzethiba történt. Ellenőrizze a következőket: v A billentyűzet megfelelően csatlakoztatva van-e. v A billentyűk nincsenek-e beragadva. Ha a problémát nem sikerül elhárítani, javíttassa meg számítógépét. 250 Az akkumulátor hibás. Cserélje ki az akkumulátort. Az Access IBM opción kere (...)

45 Page 45 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual Kód Leírás Művelet 5962 Változás történt a konfigurációban. Egy ATAPI egységet adtak a rendszerhez vagy távolítottak el. v Állítsa vissza az eredeti hardvert. Vagy v Az IBM Setup Utility segítségével fogadja el az új konfigurációt. Ha a problémát nem sikerül elhárítani, javíttassa meg számítógépét. 8603 Mutatóeszk (...)

46 Page 46 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e Sípszóminta Leírás Művelet 1 rövid - 3 rövid - 3 rövid - 1 rövid Nincs memória, vagy nincs konfigurációs memória Telepítse újra a memóriát. Ha a probléma továbbra is fennáll, cserélje ki a memóriát. 4 db 4 rövid sípszóból álló sorozat Illetéktelen beavatkozás a POV-ba; a POV kapcsolódó információja nem i (...)

47 Page 47 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e 5. fejezet Információ, segítség és javítás kérése Amennyiben segítségre, javításra vagy technikai támogatásra van szüksége, illetve csak további információkat szeretne az IBM termékeiről megtudni, számos elérhető forrást talál az IBM-től. Ez a rész az IBM-mel és az IBM termékekkel kapcsolatos információkat tartalmaz, hogy (...)

48 Page 48 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual A legtöbb IBM számítógéphez és kiszolgálóhoz tartozik egy sor diagnosztikai program, amelyek segítenek a hardverproblémák azonosításában. A diagnosztikai programok használatával kapcsolatban lásd a számítógép dokumentációjában található hibaelhárítási utasításokat. A hibaelhárítási információk vagy a diagnosztikai program olyan in (...)

49 Page 49 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e Híváskor lehetőleg legyen számítógépe közelében. Készítse elő a következő információkat: v A számítógép fajtája és típusa v Az IBM hardvertermékek sorozatszámai v A hiba leírása v Az esetleges hibaüzenetek szó szerinti szövege v Hardver- és szoftverkonfigurációs információk Telefonszámok A telefonszámok bejelenté (...)

50 Page 50 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e Egyéb szolgáltatások Az IBM Update Connector ™ egy távoli kommunikációs eszköz, amely bizonyos IBM számítógépek és a támogatási központ kommunikációját szolgálja. Az Update Connector lehetővé teszi egyes, a számítógéphez mellékelt szoftverek fogadását és letöltését. Amennyiben számítógépével utazik, vagy egy olyan ország (...)

51 Page 51 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual A szolgáltatásokkal kapcsolatos további információkért lásd az online információkat. 5. fejezet Információ, segítség és javítás kérése 33 (...)

52 Page 52 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual 34 Gyorstájékoztató (...)

53 Page 53 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual A. függelék IBM Lotus szoftverajánlat Az ajánlatról: Minősített IBM személyi számítógépet vásárló ügyfélként Ön licencet kap a Lotus Notes Standalone Client és a Lotus SmartSuite szoftverekhez. Ez a licenc feljogosítja Önt a szoftver telepítésére és használatára az új IBM személyi számítógépen, a következő opciók (...)

54 Page 54 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual Proof of Entitlement: A jogosultság igazolásának érdekében az IBM személyi számítógép vásárlási igazolását, valamint ezt az ajánlatot meg kell őrizni. Frissítések, további licencek és technikai támogatás vásárlása A szoftverfrissítések és a technikai támogatás díjfizetés ellenében, az IBM Passport Advantage Programján keres (...)

55 Page 55 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual v Ázsia és a csendes-óceáni térség országai: – Interneten keresztül: http://smartsuite.modusmedia.com – Postacím: IBM - Lotus Notes and SmartSuite Program Modus Media International eFulfillment Solution Center 750 Chai Chee Road #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Fax: +65 6448 5830 Érdeklődés a rendeléssel kapcs (...)

56 Page 56 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual 38 Gyorstájékoztató (...)

57 Page 57 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e B. függelék Korlátozott jótállási nyilatkozat Z125-4753-07 11/2002 1. rész - Általános rendelkezések A jelen Korlátozott jótállási nyilatkozat általános rendelkezésekből (1. rész), országfüggő rendelkezésekből (2. rész) és Jótállásra vonatkozó információkból (3. rész) áll. A 2. rész rendelkezései módosítják vagy érvényte (...)

58 Page 58 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual v helytelen használatból (beleértve többek között az IBM által írásban engedélyezettől eltérő számítógépkapacitás vagy -szolgáltatás használatát), balesetből, módosításból, nem megfelelő fizikai vagy működési környezetből vagy a felhasználó által végzett helytelen karbantartásból eredő hiba; v az olyan termék által (...)

59 Page 59 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual vásárlás helyére és az árát visszatérítik. Az IBM vagy a viszonteladó végrehajtja a számítógépen a megfelelő műszaki változtatásokat is. Számítógép vagy alkatrész cseréje Ha jótállás keretén belül szükség van a számítógép vagy egy számítógép-alkatrész cseréjére, az IBM vagy a viszonteladó által kicserélt elem (...)

60 Page 60 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e az adatokat a visszaküldés előtt a Gépről a Vevőnek el kell távolítani. Adódhatnak olyan körülmények amikor az IBM hibájából vagy más kötelezettség miatt a vevő kártérítésre jogosult az IBM részéről. Minden ilyen esetben, függetlenül attól, hogy a vevő milyen alapon jogosult arra, hogy kártérítést követeljen az (...)

61 Page 61 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual EZ A JÓTÁLLÁS MEGHATÁROZOTT JOGOKKAL RUHÁZZA FÖL A VEVŐT, MINDAZONÁLTAL AZ ADOTT ÁLLAM VAGY JOGRENDSZER A VEVŐ RÉSZÉRE AZ ITT LEÍRTAKON FELÜL EGYÉB TOVÁBBI JOGOKAT IS BIZTOSÍTHAT. Jogrendszer A Vevő és az IBM minden joga, kötelessége és kötelezettsége érvényesítése vonatkozásában a Gép beszerzési országának bírósá (...)

62 Page 62 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e EGYESÜLT ÁLLAMOK Irányadó jog: A következő helyettesíti az első mondat "azon ország joga ..., amely országban a számítógépet a felhasználó beszerezte" részét: New York állam törvényei. ÁZSIA ÉS CSENDES-ÓCEÁNI TERÜLETEK AUSZTRÁLIA Amire a jótállás kiterjed: A szakasz a következő bekezdéssel bővül: Az ebben a (...)

63 Page 63 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual Az összes eljárás, beleértve az eljárások során bemutatott összes dokumentumot is, angol nyelvű. A jelen Megállapodás angol nyelvű változata érvényesül minden más nyelven íródott változattal szemben. HONG KONG KÍNA - S.A.R. ÉS KÍNA - MACAU S.A.R. Irányadó jog: A következő helyettesíti az első mondat "azon ország (...)

64 Page 64 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual MALÁJZIA A felelősség korlátozása: Az ötödik bekezdés 3. pontjában a ″KÜLÖNLEGES″ szó törölve. ÚJ-ZÉLAND Amire a jótállás kiterjed: A szakasz a következő bekezdéssel bővül: Az ebben a szakaszban leírt jótállás további jogokat ad az 1993. évi Termékfelelősségi törvény (Consumer Guarantees Act) vagy más törvények (...)

65 Page 65 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual EURÓPA, KÖZÉP-KELET, AFRIKA (EMEA) A KÖVETKEZŐ RENDELKEZÉSEK AZ ÖSSZES EMEA ORSZÁGRA ÉRVÉNYESEK: A jelen Korlátozott jótállási nyilatkozat az IBM-től, és az IBM viszonteladóitól vásárolt Gépekre vonatkozik. A jótállási szolgáltatás igénylése: Ha a számítógépet Ausztriában, Belgiumban, Cipruson, Dániában, az Egyesült Királys (...)

66 Page 66 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual Kazahsztán, Kirgisztán, Macedónia, Moldova, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Üzbegisztán és a volt Jugoszlávia; 2) ″Franciaország törvényei″ a következő országokban: Algéria, Benin, Burkina Faso, Kamerun, Zöld-foki-szigetek, Közép-Afrikai Köztársaság, Csád, Comore-szigetek, (...)

67 Page 67 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e (Sultanahmet) és Végrehajtói Igazgatósága illetékes; 8) a következő országokban a jelen Korlátozott jótállási nyilatkozatból eredő jogi problémákban kizárólag az adott város bírósága illetékes a) Görögország esetén Athén, b) Izrael esetén Tel Aviv-Jaffa, c) Olaszország esetén Milánó, d) Portugália esetén Lisszabon és e) (...)

68 Page 68 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual Spango Valley Greenock Scotland PA16 0AH AUSZTRIA, DÁNIA, FINNORSZÁG, GÖRÖGORSZÁG, OLASZORSZÁG, HOLLANDIA, NORVÉGIA, PORTUGÁLIA, SPANYOLORSZÁG, SVÉDORSZÁG ÉS SVÁJC A felelősség korlátozása: A teljes szakasz helyébe a következő lép: Kivéve, ha kötelező érvényű törvény másképp nem rendelkezik: 1. Az IBM felelőssége a jelen (...)

69 Page 69 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual KÖVETKEZIK; 4) ÜZLETI LEHETŐSÉG, BEVÉTEL, JÓHÍR VAGY VÁRHATÓ MEGTAKARÍTÁS ELVESZTÉSE. A KÖVETKEZŐ RENDELKEZÉSEK ÉRVÉNYESEK A MEGADOTT ORSZÁGRA: AUSZTRIA Amire a jótállás kiterjed: A szakasz első bekezdésének első mondata helyére a következő kerül: Az IBM számítógép jótállása magában foglalja a gép normál használatú (...)

70 Page 70 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual NÉMETORSZÁG Amire a jótállás kiterjed: A szakasz első bekezdésének első mondata helyére a következő kerül: Az IBM számítógép jótállása magában foglalja a gép normál használatú működését, valamint azt, hogy a gép megfelel a műszaki leírásának. A szakasz a következő bekezdésekkel bővül: A gép legrövidebb jótál (...)

71 Page 71 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual Adódhatnak olyan körülmények amikor a fent részletezett mulasztás miatt a vevő kártérítésre jogosult az IBM részéről. Ez a szakasz meghatározza az IBM felelősségének mértékét és a felhasználó kizárólagos jogorvoslatát. 1. Az IBM korlátlan felelősséget vállal az IBM hanyagságából bekövetkező halálesetért vagy személy (...)

72 Page 72 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual 1. Az IBM korlátlan felelősséget vállal a következőkért: a. az IBM hanyagságából bekövetkező halálesetért vagy személyi sérülésért; és b. ha az IBM megsérti az 1979. évi Termékfelelősségi törvény (Sale of Goods Act) 12. szakaszában, illetve az 1982. évi Árukereskedelmi és szolgáltatási törvény (Supply of Goods (...)

73 Page 73 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual Géptípus Vásárlási ország vagy régió Jótállási időszak Jótállási szolgáltatás típusai 8085 Egyesült Államok és Kanada Alkatrész és munka - 1 év 1 és 2 Európa, Közel-Kelet és Afrika Alkatrész és munka - 3 év 1 és 2 Latin-Amerika és Argentína Alkatrész és munka - 1 év 1 és 4 8126 KNK (Kína) Alkatr (...)

74 Page 74 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e Géptípus Vásárlási ország vagy régió Jótállási időszak Jótállási szolgáltatás típusai 8171 Egyesült Államok, Kanada, Európa, Közel-Kelet, Latin-Amerika és Afrika Alkatrész és munka - 3 év 1 és 5 KNK (Kína) Alkatrész és munka - 3 év 1 és 7 Ausztrália, Új-Zéland, Latin-Amerika, Banglades, India, Indonézia, Malájzi (...)

75 Page 75 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual Géptípus Vásárlási ország vagy régió Jótállási időszak Jótállási szolgáltatás típusai 8178 Európa, Közel-Kelet és Afrika Alkatrész és munka - 3 év 1 és 2 KNK (Kína) Alkatrész - 3 év Alkatrészcsere Munka - 1 év 1 és 4 Ausztrália és Új-Zéland Alkatrész és munka - 1 év 1 és 2 Banglades, Sri Lanka, (...)

76 Page 76 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual Géptípus Vásárlási ország vagy régió Jótállási időszak Jótállási szolgáltatás típusai 8423 KNK (Kína) Alkatrész és munka - 3 év 1 és 7 Banglades, India, Indonézia, Malájzia, Fülöp-szk., Szingapúr, Sri Lanka, Vietnám, Brunei és Thaiföld Alkatrész - 3 év Alkatrészcsere Munka - 1 év 1 és 5 Kanada, Latin-Amerika, (...)

77 Page 77 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual alkatrészek rendelkezésre álljanak. A válaszidők a szolgáltatási szintek célkitűzései és nem garantáltak. A jótállási szolgáltatás megadott szintje nem biztos, hogy a világ minden részén rendelkezésre áll, az IBM szokásos szervizelési területén kívül további költségek léphetnek fel. Az Ön országára és településére von (...)

78 Page 78 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual Amennyiben a vevő IBM Gépének tápegysége, mikroprocesszora, hűtőbordája vagy alaplapja hibásodik meg, a meghibásodott számítógép csatlakozásait a vevőnek bontania kell az IBM által szervezett begyűjtéshez. Az IBM egy szállítóládát biztosít a Vevőnek, hogy a kijelölt szervizközpontba visszajuttathassa a Gépet. Egy futár felvesz (...)

79 Page 79 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual A támogatási központok telefonszámai A telefonszámok minden külön értesítés nélkül megváltozhatnak. Ország vagy régió Telefonszám Ország vagy régió Telefonszám Argentína 0800-666-0011 Malájzia 03-7727-7800 Ausztrália 1300-130-426 Mexikó 001-866-434-2080 Ausztria 01-24592-5901 Hollandia 020-514 5770 Belgium holland 02-210 9820 francia 02-2 (...)

80 Page 80 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual A berendezés összes előre telepített programjára a vásárlás napjától számítva harminc (30) napos, telepítési hibákra vonatkozó jótállás érvényes. Az IBM nem felel ezen programok tartalmáért, sem pedig más, a vevő által és/vagy a termék vásárlása után telepített további programért. A jótállás körébe nem vonható (...)

81 Page 81 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual C. függelék Figyelmeztetések Előfordulhat, hogy az IBM nem tudja minden országban biztosítani az ebben a dokumentumban szereplő összes terméket, szolgáltatást vagy lehetőséget. Érdeklődjön helyi IBM képviseleténél az Ön térségében jelenleg elérhető termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban. Bármilyen utalás egy IBM termékre, (...)

82 Page 82 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual egy adott környezetből származik, ezért csak illusztrációnak tekinthetők. Az egyéb működési környezetben tapasztalt eredmények eltérőek lehetnek. Az IBM bármilyen, általa megfelelőnek tartott információt felhasználhat vagy terjeszthet anélkül, hogy ez Önre nézve bármilyen kötelezettséget jelentene. Bármilyen, e kiadványban szereplő, (...)

83 Page 83 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual biztosítanak a lakóhelyi telepítéskor előforduló káros zavarokkal szemben. Ez a berendezés generál, használ és sugározhat rádiófrekvenciás jeleket, és amennyiben nem az előírásoknak megfelelően telepítik, káros, a rádiós kommunikációt zavaró jeleket sugározhat. Ugyanakkor nem garantálható, hogy egy adott installációkor nem okoz (...)

84 Page 84 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual Az Európai Unió EMC előírásainak való megfelelési nyilatkozat Ez a termék megfelel a 89/336/EEC számú kompatibilitással és védettséggel kapcsolatos EU bizottsági követelményeinek amely a Tagállamok elektromágneses kompatibilitással kapcsolatos törvényei alapján jött létre. Az IBM nem vállal felelősséget a termék nem javasolt m (...)

85 Page 85 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e IBM-et az 1-800-426-7378 számon. Kanadában hívja az IBM 1-800-565-3344 számát. Előfordulhat, hogy kérik a vásárlási bizonylatot. A telefontársaság kérheti, hogy csatlakoztassa le az eszközt a hálózatról a hiba elhárításáig, vagy amíg megbizonyosodik róla, hogy az eszköz megfelelően működik. 6. Az eszköz nem javítható a (...)

86 Page 86 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Manual Étiquette d’homologation du ministère des Communications du Canada AVIS : L’étiquette d’Industrie Canada identifie le matériel homologué. Cette étiquette certifie que le matériel est conforme aux normes de protection, d’exploitation et de sécurité des réseaux de télécommunications, comme le prescrivent les documents concernant les (...)

87 Page 87 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual A 115 voltról üzemeltetett típusok esetében használja az UL által jegyzett és CSA tanúsítvánnyal rendelkező vezetéket, amely minimálisan 18 AWG, SVT vagy SJT típusú, háromvezetékes, maximálisan 5 méter hosszú, párhuzamos érintkezős, földelt 125 voltos és 15 amperes dugóval van ellátva. A 230 voltról üzemeltetett (Egyesül (...)

88 Page 88 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual IBM tápvezeték termékszáma Az alábbi országokban és térségekben használhatók: 13F9979 Afganisztán, Albánia, Algéria, Andorra, Angola, Örményország, Ausztria, Azerbajdzsán, Belarusz, Belgium, Benin, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Burkina Faso, Burundi, Kambodzsa, Kamerun, Zöld-foki-szk., Közép-Afrikai Köztársaság, Csád, Comore-szk., Kongói Demo (...)

89 Page 89 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Computer Accessories, Desktop Manual A polivinil-klorid (PVC) kábelekkel és zsinórokkal kapcsolatos figyelmeztetés FIGYELMEZTETÉS: A termék vagy a termékkel kapcsolatban lévő tartozékok zsinórjainak érintése ólomszennyezés veszélyével jár, amely Kalifornia Állam számára rákkeltő, születési rendellenességet nemiszerv-károsodást okozó anyagként ismert. A kábelek érintése (...)

90 Page 90 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

ThinkCentre M50e 72 Gyorstájékoztató (...)

91 Page 91 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual (...)

92 Page 92 of Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual

Lenovo ThinkCentre M50e Quick reference manual 򔻐򗗠򙳰 Rendelési szám: 13R9377 Nyomtatva Dániában (1P) P/N: 13R9377 (...)

Related Devices for Lenovo ThinkCentre M50e